Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CONFERÈNCIES)

Novetat!!
Les formes de la por
Logo de l'activitat Les formes de la por

Dimecres de 18.30 a 20 h

2 de novembre de 2022

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Violeta Kovacsics, crítica cinematogràfica, professora de l’ESCAC, la Casa del Cine, tallers culturals del Centre Cívic, i responsable del diari i del catàleg del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Nosferatu inaugurava un nou regne cinematogràfic: el del cinema de terror. L'univers de clarobscurs que Murnau va plantejar fa un segle es convertiria en un senyal d'identitat del cinema de terror, un gènere que sol definir-se a partir d'una sensació: la por. Però, què és la por? I com es transcriu en imatges? Des de Nosferatu, fins a pel·lícules actuals com Insidious o Expedient Warren, el terror s'ha traduït en ombres, en imatges suggeridores, en presències inquietants que ens sorprenen i espanten. Són les formes del terror, la cara visible de la por.

Preu: Gratuït

Dimecres
02/11/2022
Novetat!!
La doble cara del monstre
Logo de l'activitat La doble cara del monstre

Dimecres de 18.30 a 20 h

9 de novembre de 2022

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Quim Casas, crític cinematogràfic d’El Periódico de Catalunya, membre del consell de redacció de Dirigido por i col·laborador de Rockdelux, Sensacine i La Llança. Membre del comitè de selecció del Festival de San Sebastián. Professor de la Universitat Pompeu Fabra i ESCAC.
La literatura fantàstica i de terror, i després el cinema, han creat al llarg dels temps una sèrie de mites populars que han servit per reflectir les angoixes i pors reals de la nostra societat. Oscar Wilde, Mary Shelley i Robert Louis Stevenson, a ‘El retrat de Dorian Gray’, ‘Frankenstein o el modern Prometeu’ i ‘El doctor Jekyll i Mister Hyde’, ens van col·locar davant del nostre propi mirall, examinant en clau fantàstica les contradiccions, desafiaments i dobles personalitat de l’ésser humà. El cinema de por és en principi un gènere evasiu, com la comèdia, però els seus films més importants fets als Estats Units han sorgit sempre en moments socials i polítics força convulsos: la Gran Depressió després del crac borsari del 1929, la fòbia anticomunista, el perill nuclear, la pèrdua de la identitat o les guerres de Vietnam i de l’Iraq.

Preu: Gratuït

Dimecres
09/11/2022

Tallers Culturals de Tardor

Renovacions: A partir de l'11 de juliol

Inscripcions: A partir del 5 de setembre (online i presencial)

Abans d'inscriure't, recorda que...

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement pel material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Informació sobre reserves a espectacles

Aforament limitat. Les entrades no recollides 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva. En cas de no poder assistir a l’espectacle agrairíem que aviséssiu amb un correu a fortpienc@fortpienc.org o per telèfon al 932327827 per tal d’alliberar la plaça.

Contacte

Si tens qualsevol dubte ens pots trucar al telèfon 932327827 o escriure al correu fortpienc@fortpienc.org o visitar la nostra web www.fortpienc.org

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC ATENEU FORT PIENC

Plaça Fort Pienc, 4-5
08015 Barcelona
932327827
fortpienc@fortpienc.org

Logo Miram Cloud