Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Conferències)

Novetat!!
Parlem d'amor des de la ciència
Logo de l'activitat Parlem d'amor des de la ciència

Dimarts de 18.30 a 19.30 h

27 d'abril de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Luciferases, ciència per la transformació social
L'amor és només un còctel d'hormones? Ens han ensenyat a estimar o és quelcom innat? Realment les persones assignades amb el gènere dona són més emocionals? I si l'amor no se sent amb el cor... sinó amb el cervell? La ciència també ha posat fil a l'agulla per respondre a totes les qüestions que genera l'amor, però s'ha fet totes les preguntes necessàries o ha perpetuat mites de l'amor romàntic?

Preu: Gratuït

Dimarts
27/04/2021
Novetat!!
Amor, mentides i altres ximpleries: de l'amor romàntic a Tinder.
Logo de l'activitat Amor, mentides i altres ximpleries: de l'amor romàntic a Tinder.

Dimarts de 18.30 a 19.30 h

4 de maig de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Jordi Roca Girona, Doctor en Antropologia per la Universitat de Barcelona i professor del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili.
L'amor romàntic és un invent modern que va suposar tota una revolució en la manera de pensar i practicar l'amor en oposició a l'amor pre-modern, aquell que simplificadament coneixem com el dels "matrimonis arreglats". El triomf de l'amor romàntic i la seva expansió global s'ha sustentat en bona part en tota una indústria de l'amor que ha enaltit i difós tossudament un seguit de mites, com el de la mitja taronja, per a consum del gran públic. Tanmateix, malgrat el paper hegemònic que té encara en l'imaginari amorós de la majoria de persones, l'amor romàntic s'ha vist sotmès des de fa dècades a una constant erosió i transformació provocades pel canvi de les condicions socials de tota mena i per la constatació d'algunes de les seves fal·làcies i anacronismes que estan aconduint a una revolució del mapa amorós actual.

Preu: Gratuït

Dimarts
04/05/2021
Deconstruir falsos mitos: L'amor en la pantalla cinematogràfica
Logo de l'activitat Deconstruir falsos mitos: L'amor en la pantalla cinematogràfica

Dimarts de 18.30 a 19.30 h

11 de maig de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Marta Piñol Lloret, Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, especialitat en cinema i societat, direcció artística i escriptora.
El cinema és un potent creador d’imaginaris i pocs temes hi ha tan omnipresents en els films com l’amor. Quina imatge n’ha transmès i com ha influït en la concepció de l’amor romàntic? A partir d’un recorregut a través de diverses pel·lícules de diferents períodes (des dels orígens del cinema fins a les propostes més actuals), ens interrogarem sobre les imatges que el cinema ha proposat, així com de quina manera planteja els nous paradigmes vigents.

Preu: Gratuït

Dimarts
11/05/2021

Tallers Culturals de Primavera

Renovacions Del 8 al 12 de març (online i presencial); del 13 al 14 de març (només online)

Inscripcions : A partir del 15 de març a les 9 h (Online i presencial)

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement pel material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Informació sobre reserves a espectacles

Aforament limitat. Les entrades no recollides 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva. En cas de no poder assistir a l’espectacle agrairíem que aviséssiu amb un correu a fortpienc@fortpienc.org o per telèfon al 932327827 per tal d’alliberar la plaça.

Contacte

Si tens qualsevol dubte ens pots trucar al telèfon 932327827 o escriure al correu fortpienc@fortpienc.org o visitar la nostra web www.fortpienc.org

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC ATENEU FORT PIENC

Plaça Fort Pienc, 4-5
08015 Barcelona
932327827
fortpienc@fortpienc.org

Logo Miram Cloud