Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Conferències)

Alimentació Sostenible: reptes, propostes i consells pràctics
Logo de l'activitat Alimentació Sostenible: reptes, propostes i consells pràctics

Dimarts de 18.30 a 19.30 h

19 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de José M. Alonso Economista i màster en Estudis Ambientals (UAB). Vinculat des de 2012 al Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC) i des de 2015 coordinadors de continguts d’Opcions Consum Responsable.
Xerrada adreçada a un públic general, en la qual descriurem quins son els principals reptes que hem d'abordar per fer de la nostra alimentació una activitat sostenible, del camp al plat. S'explicaran propostes teòriques i pràctiques per combatre la insostenibilitat del model alimentari agroindustrial, amb consells pràctics per menjar sostenible des d'una perspectiva de consum conscient. Activitat de la Xarxa de Centres Cívics en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Preu: Gratuït

Dimarts
19/10/2021
Novetat!!
La vellesa ja no és el que era
Logo de l'activitat La vellesa ja no és el que era

Dimecres de 19 a 20 h

26 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Milagros Pérez Oliva periodista, col·laboradora i analista a diferents programes de ràdio i televisió i és membre del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra i del Consell Assessor de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. Ha rebut la medalla Josep Trueta de la Generalitat al mèrit sanitari, el premi Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona i el premi Amics de la Gent Gran, entre altres guardons.
Quan es va aprovar la Seguretat Social, l'esperança de vida mitjana després de la jubilació no superava els cinc anys. Ara va més enllà dels vint, de manera que per molta gent quan s'acaba la vida laboral encara queda un terç de vida per viure. No només vivim més anys, sinó més anys en bona qualitat de vida. Els canvis socials i culturals de les darreres dècades s'entesten però en prescindir i malbaratar l'extraordinari capital de saviesa i experiència de la seva població més gran. La vellesa no és el que era i per això cal repensar la manera d'abordar socialment aquesta etapa de la vida.

Preu: Gratuït

Dimarts
26/10/2021
Noves mirades, Grans i cinema
Logo de l'activitat Noves mirades, Grans i cinema

Dimecres de 19 a 20 h

3 de novembre de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec d’Alfredo Cohen director La GRAN pantalla, Festival de les persones grans de Barcelona i el projecte PARLANTE i Leticia Pipman, dinamitzadora especialista en intervenció social i coordinadora de projecte del festival i del projecte PARLANTE.
Pot el cinema influenciar en la imatge que tenim al voltant de les persones grans? Què passaria si la protagonista de “Desayuno con diamantes” hagués tingut setanta anys? A partir de fragments de pel·lícules analitzarem de manera participativa quina imatge ens ha ofert el cinema al voltant d’aquest col·lectiu des dels seus inicis fins a l'actualitat. També, projectarem curtmetratges participatius fets per persones grans de diferents barris de Barcelona, que ens permetran revisar altres discursos més enllà de l'edatisme.

Preu: Gratuït

Dimecres
03/11/2021
Testimonis, l'experiència d'envellir
Logo de l'activitat Testimonis, l'experiència d'envellir

Dimecres de 19 a 20 h

10 de novembre de 2021

Espai: Sala d'actes


A càrrec de Josefina Pi-Sunyer, Laly Casas i Montserrat Pallejà persones voluntàries dels Espais de gent gran de l’Eixample, modera, Pilar Cases, Pedagoga i facilitadora de benestar emocional.
Envellim tal com hem viscut, de manera que, tant el moment històric, com la realitat sociocultural i l’experiència de vida de cada persona, ens porta avui una manera d’envellir diversa. Algunes persones decideixen compartir allò que coneixen i allò que han après, com una forma de contribució a una societat de la qual en formen part com a subjectes actius. Algunes d’aquestes persones ens aporten el seu testimoni de com han decidit envellir, perquè la vellesa és també, una etapa de la vida que cal planificat per viure-la amb la dignitat que li correspon.

Preu: Gratuït

Dimecres
10/11/2021

Tallers Culturals de tardor

Renovacions De l'1 al 12 de desembre

Inscripcions A partir del 13 de desembre (online i presencial)

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement pel material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Informació sobre reserves a espectacles

Aforament limitat. Les entrades no recollides 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva. En cas de no poder assistir a l’espectacle agrairíem que aviséssiu amb un correu a fortpienc@fortpienc.org o per telèfon al 932327827 per tal d’alliberar la plaça.

Contacte

Si tens qualsevol dubte ens pots trucar al telèfon 932327827 o escriure al correu fortpienc@fortpienc.org o visitar la nostra web www.fortpienc.org

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC ATENEU FORT PIENC

Plaça Fort Pienc, 4-5
08015 Barcelona
932327827
fortpienc@fortpienc.org

Logo Miram Cloud