Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Barcelona Districte Cultural)

Alhayat o la suma dels dies
Logo de l'activitat Alhayat o la suma dels dies

Divendres de 19:30 a 20:50

26 de novembre de 2021

Espai: Sala d'actes

Artista: La Viciosa

Tres personatges i l'espera. L'eterna espera que pateixen els milers de refugiats després d'haver fet el viatge més llarg i difícil de les seves vides. L'espera eterna, sense informació, en un camp de refugiats.

La Júlia, voluntària, arriba a un camp de refugiats a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià. Comencen a comunicar-se amb una pissarra: paraules i dibuixos. Mig en català, mig en anglès, mig en àrab. S'entenen com si fossin amics de tota la vida. A aquesta complicitat s'hi afegeix la Samura, la germana d'en Hadi. La passió que comparteixen per la literatura es materialitza en un projecte per construir una biblioteca al camp.

Però construir una biblioteca enmig del no-res no és fàcil, necessitaran la col·laboració de totes les persones del camp –voluntaris, gestors i refugiats–, però els uns i els altres fa massa temps que no s'escolten.

Alhayat està inspirada en fets reals: d'una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l'estiu del 2016 i, de l'altra, l'experiència personal com a voluntàries de part de l'equip artístic d'Alhayat.

La peça parla de tot allò que passa mentre no es fa res: les converses, els jocs, els desitjos i les il·lusions. La por. La impotència i la incertesa. Però sobretot, de l'amistat i de persones que busquen la manera de fugir d'un lloc que només existeix per als que l'habiten.

L'espectacle ha rebut el Premi Nova Veu 2021 en els XXIII premis de la Crítica. 
 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

'El mèrit d'obres com Alhayat és el fet d'haver creat un espectacle amb una enorme veritat teatral a partir d'uns fets que són importants, perquè marquen el batec del temps en què vivim.'
(ISAIAS FANLO, NÚVOL)
https://www.nuvol.com/teatre-i-dansa/teatre/alhayat-i-les-histories-del-...

“Potser el teatre realment necessari és com el que fa La Viciosa: històries que et captiven i que, sense forçar-te, t'obliguen a mirar la veritat als ulls.”
(NIL MARTÍN, NOVAVEU)
https://novaveu.recomana.cat/on-la-vida-es 

'Alhayat o la suma dels dies és un cant a la humanitat, a la cultura, a la sensibilitat. És un intent de recordar-nos que, darrere tota catàstrofe, hi ha persones intentant sobreviure sense perdre la dignitat malgrat un sistema inhumà i insensible que només és bo sostenint-se a si mateix. Un muntatge petit de mida, però gran en talent que val molt la pena.'
(GEMA MORALEDA, SOMNIS DE TEATRE)
http://somnisdeteatre.com/alhayat-o-la-suma-dels-dies/?fbclid=IwAR1ziHKD...

'Por, avorriment, desesperança, dolor, tristesa, amistat, alegria, concentrats en un text que busca que l'espectador es deixi portar com si escoltés un conte.'
(JUAN CARLOS OLIVARES, TIME OUT)
https://www.timeout.cat/barcelona/ca/teatre/alhayat-o-la-suma-dels-dies 
 

Preu: Gratuït

Divendres
26/11/2021
A pescar!
Logo de l'activitat A pescar!

Divendres de 17:30 a 18:15

22 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'actes

Artista: EL GECKO CON BOTAS

Aquest espectacle narra les aventures d'un clown que decideix anar a pescar. Però aviat descobreix que és una pràctica que està molt lluny de les seves possibilitats. Gairebé sense fer servir paraules, atrapa els espectadors grans i petits amb els seus intents frustrats de fer realitat el seu desig, fins que, atret pel fons del mar, se submergeix en les aigües i hi descobreix un nou món. 

Aquest món marí sorgeix des del darrere d'una gran pantalla i es construeix a través de la poesia del teatre d'ombres, en què interactuen siluetes retallades, projeccions d'efectes lumínics i la silueta del clown convertit en una ombra més. En aquest nou món se succeeixen les trobades amb les espècies autòctones que omplen el mar de riquesa i bellesa, però també els encontres amb espècies no autòctones i amb l'horror dels plàstics i altres deixalles llançades al mar, que ens faran reflexionar sobre els inconvenients de la contaminació.

Un espectacle que no perd mai la frescor de doble divertiment clownesc i poètic i que sorprèn pel magnífic treball dels tres artistes que, des de la interpretació, la creació d'ombres i projeccions i l'acompanyament sonor i musical, aconsegueixen integrar un missatge ecologista per a tota la família.

A pescar! va rebre el premi KARAKULLIT - 19 KUKLA FESTIVAL Istambul International Puppets. 

 

A Pescar! Espectáculo de clown y sombras - EL GECKO CON BOTAS - Video Trailer

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:
“I és aquí on brilla la qualitat plàstica i ombrista de la companyia, dirigida per Clementina Kura-kura, que sap combinar delicadesa, ofici, coneixement tècnic sofisticat i el pragmatisme propi de l'experimentació i les hores de feina.”
(TONI RUMBAU, PUTXINEL·LI)
http://www.putxinelli.cat/2018/11/25/a-pescar-de-el-gecko-con-botas-al-t...

Preu: Gratuït

Divendres
22/10/2021
Técnicas para un abrazo perfecto
Logo de l'activitat Técnicas para un abrazo perfecto

Divendres de 19:30 a 20:15

12 de novembre de 2021

Espai: Sala d'actes

Artista: LaBoda

LaBoda és un col·lectiu que va néixer de les ganes de crear, compartir, unir persones i ser un pont per generar projectes, produir-los, gestionar-los, veure'ls créixer, ballar-los.

Técnicas para un abrazo perfecto és un d'aquests projectes que mostra una història particular però molt més comuna del que pensem en el nostre dia a dia. En aquesta abraçada conflueixen fragments d'una vida, més aviat de dues vides. Una situació que es repeteix constantment, que ignorem, que no volem acceptar, que no volem veure i, per això, una situació que no podem transformar. Desitgem que simplement desaparegui, però sabem que no serà així. Pensem que el millor encara ha d'arribar… Técnicas para un abrazo perfecto ens mostra, a través de la dansa contemporània, una escena de violència domèstica, cruament, sense filtres. Deurà ser la darrera? Aconseguirem obrir els ulls?

Técnicas para un abrazo perfecto (trailer)

 

Preu: Gratuït

Divendres
12/11/2021
The Crab Apples
Logo de l'activitat The Crab Apples

Divendres de 19:30 a 20:30

15 d'octubre de 2021

Espai: Sala d'actes

Artista: The Crab Apples

Laia Martí, Carla Gimeno i Laia Alsina són tres amigues de tota la vida de Santa Eulàlia de Ronçana que tenen entre 25 i 27 anys i fa més de deu anys que componen música. El seu projecte musical es diu The Crab Apples i en aquest particular 2021 han publicat el seu tercer disc, anomenat Crap. Deixant de banda les cançons d'amor i desamor, luxes, cotxes i marques, aquestes talentoses compositores, músiques i amigues tenen molt per reivindicar, i les seves noves cançons són el punt de partida perfecte per reflexionar sobre la societat actual. El canvi climàtic, el masclisme, la desigualtat o l'actitud dels polítics són alguns dels temes sobre els quals canten en el seu nou àlbum, Crap. Tot allò que els fa ràbia i pensen que és una merda (crap, en anglès).

El nou disc és, alhora, una col•lecció de cançons que funcionen com un testimoni vibrant de la nova etapa en la qual es troba el grup i que s'edita a través del segell independent DSK Pop. Aquest treball suposa un pas en ferm per a la banda, que incorpora el reconegut productor Víctor Valiente. Ell ha aportat la seva particular aproximació a la música electrònica, ha mostrejat i ha filtrat els instruments propis de la formació de rock (baixos, guitarres i veus) per tal de crear sonoritats que funcionen com a sintetitzadors. El resultat és un so més contemporani, però sense renunciar als punts dels vuitanta i noranta que són propis de les The Crab Apples.

LA CRÍTICA HA ESCRIT:
“En su tercer proyecto discográfico consiguen desmarcarse del sonido que habían hecho hasta ahora y se consolidan como una de las propuestas más interesantes del panorama nacional.”
(Alejandro Caballero Serrano, Mondosonoro)
https://www.mondosonoro.com/criticas/discos-musica/the-crab-apples-crap-...
 

Preu: Gratuït

Divendres
15/10/2021

Tallers Culturals de tardor

Renovacions De l'1 al 12 de desembre

Inscripcions A partir del 13 de desembre (online i presencial)

Abans d'inscriure't, recorda que...

La nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement pel material

Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Informació sobre reserves a espectacles

Aforament limitat. Les entrades no recollides 10 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva. En cas de no poder assistir a l’espectacle agrairíem que aviséssiu amb un correu a fortpienc@fortpienc.org o per telèfon al 932327827 per tal d’alliberar la plaça.

Contacte

Si tens qualsevol dubte ens pots trucar al telèfon 932327827 o escriure al correu fortpienc@fortpienc.org o visitar la nostra web www.fortpienc.org

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
CENTRE CÍVIC ATENEU FORT PIENC

Plaça Fort Pienc, 4-5
08015 Barcelona
932327827
fortpienc@fortpienc.org

Logo Miram Cloud